Julkaisut

PiLYn perustoimintaan kuuluu Lintuviesti-jäsenlehden julkaiseminen. Lisäksi PiLY on yhdessä Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin kanssa tehnyt Pirkanmaan lintutornit ja luontopolut -oppaan, sekä yhdessä Rainer Mäkelän kanssa Pirkanmaan ja lähialueiden kuukkelit -julkaisun.

Työn alla on parhaillaan kaksi isoa kirjaprojektia: Pirkanmaan alueen linnuston ja lintuharrastuksen historian sekä nykytilan yksiin kansiin kokoava Pirkanmaan linnusto, ja PiLYn mittavan siipikokoelman esittelevä kirja Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen siipikokoelma.

Kirjojen ja lehtien lisäksi näillä sivuilla esitellään PiLYn muita ajankohtaisia painotuotteita: PiLYn esite vuosimallia 2008 ja oma hieno pönttöjuliste.

Klikkaa alla olevia kuvia ja tutustu julkaisuihimme! Tuotteiden tilausohjeet löydät erikseen kunkin julkaisun sivuilta.

LintuviestiLintuviesti on PiLYn neljä kertaa vuodessa ilmestyvä värikäs jäsenlehti, jonka aihepiirinä on Pirkanmaalainen linnusto ja lintuharrastus.

Pirkanmaan lintutornit ja luontopolutPirkanmaan lintutornit ja luontopolut on jokaisen pirkanmaalla retkeilevän perusteos, joka esittelee maakunnan 34 lintutornia ja lähes 50 luontopolkua peruskarttaotteiden kera.

Pirkanmaan ja lähialueiden kuukkelitPirkanmaan ja lähialueiden kuukkelit esittelee seikkaperäisesti metsän emännäksikin kutsutun kuukkelin tarinan Pirkanmaalla metsiemme peruslajista uhanalaiseksi harvinaisuudeksi. Julkaisun tekstit on kirjoittanut Rainer Mäkelä ja kuvat ovat Hannu Siitosen.

Pirkanmaan linnustoPirkanmaan linnusto -kirja julkaistaan maaliskuussa 2016. Tässä tietoteoksessa esitellään Pirkanmaalainen linnusto ja lintuharrastus perusteellisesti.

SiipikokoelmaSiipikokoelma -kirja on työn alla oleva teos PiLYn kattavasta siipikokoelmasta.

Pilyn esiteJulisteet, kalenterit ja muut julkaisut -osiossa esitellään PiLYn juhlavuoden kalenteri, hieno pönttöjuliste ja PiLYn värikäs esite.