BloggausYleistä

Pirkkalan Korteniitty

Kävin toissa päivänä ensimmäistä kertaa eläissäni Pirkkalan Korteniityllä. Aivan upea paikka, todellinen lintuharrastuksen ”hotspot”, ainakin nyt kun pumppuasema ei ole toiminnassa ja peltonotko on tulvan vallassa. Vaikka sää oli kaikkea muuta kuin hyvä kahlaajia ajatellen eli kaunis korkeapaine, oli notkossa kymmeniä kahlaajia; pikkutyllejä, taivaanvuohia, valkovikloja, mustavikloja, liroja, suokukkoja, töyhtöhyyppiä ja kuovi. Mitähän sieltä löytyisikään todellisen pudotuskelin eli kunnon matalapaineen aikana? Paikalla kannattaakin käydä nyt mahdollisimman usein, sieltä voi löytyä vaikkapa mustapyrstökuiri, avosetti tai kenties jotain paljon harvinaisempaakin…

Mutta kuten kuvasta näkyy, kaukoputki on ehdoton varuste tällä(kin) paikalla. Putkella koko tulvan hallitsee hienosti Matomäen puoleiselta rinteeltä, eikä lintuja tarvitse häiritä.

– Olli –

One thought on “Pirkkalan Korteniitty

  • Kaikki hyvä loppuu aikanaan – Rainer Mäkelä kertoi juuri että pumppu on käynnistetty ja tulva hupenee vauhdilla. Joten nyt on kiire Korteniitylle jos haluatte vielä nauttia sen linnustosta…

Vastaa