BloggausYleistä

Erikoinen kanadanhanhi

Oriveden Längelmäveden Pappilanlahdella oli keväällä 2008 huhtikuussa erikoisenvärinen kanadanhanhi. Havaitsin linnun ensimmäisen kerran 12.4., jolloin olin lahdella retkellä yhdessä Meri ja Aino Öhmanin kanssa. Hanhi laskeutui lahdelle muutaman laulujoutsenen joukossa. Meri äkkäsi omituisen linnun ensiksi.

Kun nopeasti vilkaisin lintua, mielessäni välähti: valkoposkihanhi. Ajatus kuitenkin katosi samantien, koska eihän tuo mikään valkoposki ollut, vaikka päässä valkoista olikin.

Kanadanhanhi viihtyi lahdella 12.4-14.4. välisen ajan. Pirkanmaalta oli tältä keväältä useampikin havainto vastaavanvärisestä kanadanhanhesta. Itsekin näin sellaisen Äetsässä. Liekö sitten ollut sama kiertelevä yksilö vai oliko liikkeellä useampi samankaltainen ilmestys? Tämännäköinen hanhi vieraili myös Juupajoen Salokunnan Jaarilansalmessa 14.4.-15.4.  Juupajoen lintu saattoi olla juuri tämä Pappilanlahden yksilö.

 

 

 

Vastaa