BloggausYleistä

Kiihkeä puolustaja

Katselin eilen Ruovedellä Kautunsillan kupeella uiskentelevia kuikkia, kun kuulin kalalokin kovaa varoittelua.  Nehän ovat jatkuvasti äänessä, joten mekkalassa ei ollut mitään uutta, niinpä en kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota.  Sitten putkeen osui rantakivellä pesänsä vieressä siivet levillään varista vastaan puolustava kalalokkiemo.  Se ajoi varista pois, mutta eihän varis vähästä hätkähtänyt vaan painoi päälle ja yritti päästä pesän antimiin käsiksi. Muutama minuutti tätä yhteenottoa kesti.  Väliin näytti, että kalalokki uupui ja meinasi luovuttaa, mutta sitkeästi se vaan kävi variksen kimppuun ja ajoi sitä pois, istahti välillä hautomaan, mutta varis tuli uudelleen ja kamppailu jatkui kiihkeänä.

Sain puhelun Mäkelän Rainerilta, joka oli löytänyt taas tiedotettavan lajin ja puhelun aikana en seurannut kovin tiiviisti varis-lokkitaistelua.  Puhelun jälkeen katsoin taistelutannerta ja siellä oli toinen kalalokkiemo saapunut apuun puolustamaan reviiriään.  Sen ei tarvinnut varjella pesää, joten se saattoi helposti ajaa variksen tiehensä.  Aika tovin katseli kalalokkiemo päätään käännellen pesäänsä.  Arvelin jo, että huonosti siinä oli käynyt, mutta sitten se kuitenkin asettui hautoma-asentoon.  Vaara näytti olevan tällä kertaa ohi.

Aarne

Vastaa