BloggausYleistä

Ympäristötoimintaretkeilyä Orivedellä

Olin viikonloppuna Ympäristötoimintapäivillä Orivedellä, jonne kokoontui kymmeniä nuoria ympäri Suomea pohtimaan ilmastonmuutosta eri näkökumista. Itse osallistuin Ympäristöystävällisen elämän ABC-nimiseen työpajaan, jossa tutustuttiin muun muassa Reiluun Kauppaan ja pohdittiin uusia ekologisia tapoja liikkua, asua ja kuluttaa. Tykkäsin tapahtumasta kovasti, toteutus oli kokonaisuutena onnistunut. Siellä tutustui samanhenkisiin ihmisiin, ja sai paljon uutta ajateltavaa.

Sunnuntaiaamuna ohjelmaan kuului vapaaehtoinen linturetki. Jukka oli asiantuntevana oppaanamme, ja aluksi pysähdyimme Hirtopohjan pelloille joutsenten toivossa. Aamutuimaan pellot olivat valitettavasti typötyhjät. Taivaalla muutti kuitenkin rastaita tasaiseen tahtiin, kuulimme myös keltasirkun ja niittykirvisen.

Hirtolahdella näkyi sitten useampia joutsenia, samoin kanadanhanhia. Myös muutama haapana, silkkiuikku ja nokikana pyörivät lahdella. Kaislat ja muut kasvit olivat kauniissa kuurassa, ilmassa oli selvästi lähestyvän talven tuntua.

Loppuun käväisimme vielä Pappilanselän aallonmurtajalla. Lähellä sukelteli muutama silkkiuikku, ja ylitsemme lensi yksi pajuirkku. Päältämme lehahti myös komea, pitkäpyrstöinen varpushaukka.

Tänään näin Tiirasta, että Ratinassa oli havaittu helmipöllö. Kävin katsomassa ja kuvaamassa sitä. En ole ennen nähnyt helmipöllöä, otus oli suloinen levätessään pihlajan oksilla. Helmareita pääsee perin harvoin näkemään, ja vielä harvemmin keskusta-alueilla. Mukava piristys pimeään syyspäivään!

Meri

One thought on “Ympäristötoimintaretkeilyä Orivedellä

  • Helmipöllö on ihqu. Muutenkin kiva postaus, hienoa että noin paljon nuoria harrastajia liikenteessä!

Vastaa