Uutiset

Pirkanmaan talvilajit 1.12.2020 – 28.2.2021/päivitys 5.2.2021 – yhteensä 119 lajia

Pirkanmaan talvikauden lajien päivitys valtakunnallisen pihabongausviikonlopun jälkeen. Pirkanmaallekin on saapunut kunnollinen talvi. Lunta on runsaasti, ja pakkastakin riittää. Nyt, kun uusina lajeina on jänkäkurppa ja mustakaularastas, talvikauden lajeja on ilmoitettu yhteensä 119. Mustakaularastas oli todella loistava laji Viinikasta talviruokintapaikalta. Tässä on osoitus, että omalta pihalta voi löytää hyvin harvinaisia lajeja. Mustakaularastas oli Pirkanmaan toinen havainto lajista (jos valtakunnallinen rariteettikomitea hyväksyy havainnon virallisesti julkaistavaksi).

Kuluva talvikausi sivuaa tällä hetkellä lajimäärässä toiseksi parasta 2000-luvun talvikautta listauksiin verrattuna. Parhaiten listauksen mukaan on havaittu lajeja talvella 2000-2001 yhteensä 128 lajia. Talvikaudella 2014-2015 lajeja havaittiin 119. Viime talvikaudella 2019-2020 lajimäärä kohosi 115 lajiin. Nyt olemme tilanteessa, jossa viime talvikauden tulos on jo ylitetty.

Tarkistelkaapa listausta. Jos löytyy virheitä tai puutteita, ottakaa yhteyttä! Näin saadaan listaus nopeasti ajan tasalle.

Laitan viimeiseen talvikauden päivitykseen tiedot myös vuoden 2021 alusta BirdLife Pirkanmaan toimialueeseen liittyneen Kuhmoisten talvilajeihin.

Koko listaus löytyy BirdLife Pirkanmaan foorumilta seuraavasta linkistä.