HavainnotUutiset

Koskikaroja ilmoitettiin helmikuun laskennassa Pirkanmaalta yhteensä 130

Koskikaroja ilmoitettiin helmikuun laskennassa Pirkanmaalta yhteensä 130

BirdLife Pirkanmaa järjesti perinteisen koskikaraseurannan maakunnassa helmikuussa. Varsinainen tehokkaan laskennan aika oli 13.2. – 21.2. , mutta tässä listauksessa on otettu entiseen tapaan arvioinnissa mukaan koko helmikuun ilmoitetut karahavainnot.
Pirkanmaalta ilmoitettiin 130 karaa. Viime talvena helmikuun ajalta tuli tietoon vain 71 karaa, ja edellisvuotena 2019 karoja havaittiin 131 yksilöä. Pirkanmaalla talvehtivien karojen määrä on ollut pitempään entiseen verrattuna laskusuunnassa. On arvioitu, että karojen talvehtiva kanta olisi laskenut Sisä-Suomessa tuollaiset 20 – 35%.

Kiitos kaikille karahavaintoja ilmoittaneille!

Karajuttu kokonaisuudessaan on luettavissa Pily:n foorumilta eli täältä.