Uutiset

Lintulaskijoita kaivataan tilauslaskentoihin

Yhdistys myy linnustokartoituksia, ja näitä tekemään kaivataan linnustolaskijoita. Etsimme nyt kokeneita laskijoita linnustolaskijoiden rekisteriin. Rekisterissä oleviin laskijoihin otetaan tarvittaessa yhteyttä, jos sopiva laskenta kaipaa laskijaa.

Mitä laskennoista maksetaan?

Laskijalle maksetaan ennakonpidätyksen alaista työkorvausta, kilometrikorvausta ja päivärahaa. Mikäli laskija laatii itse raportin laskennasta, työkorvauksen, kilometrikorvausten ja päivärahojen osuus on alle 5000 euron laskennoista 2/3 ( kaksi kolmasosaa) laskennan verottomasta hinnasta. Yli 5000 euron laskennoista vastaava osuus on 3/4 ( kolme neljäsosaa).

Yhdistys pidättää veronalaisista työkorvauksista laskijan veroprosentin mukaisen ennakonpidätyksen.

Yhdistyksen hallitus tarkastaa raportin ennen kuin se luovutetaan kartoituksen tilaajalle.

Mikäli yhdistys laatii raportin laskennasta, hinnat sovitaan erikseen laskennan laajuuden perusteella.

Mitä laskijalta vaaditaan?

Laskijalta vaaditaan kokemusta linnustolaskennan tekemisestä kevät- ja kesäaikaan. Pesimälinnusto, vesilintulaskenta ja lepäilijälaskenta ovat useimmiten tehtyjä laskentoja. Kokemukseksi katsotaan sekä kaupalliset laskennat että Luonnontieteelliselle museolle tehdyt laskennat. Mikäli laskija kirjoittaa raportin tilaajalle, referenssit aikaisemmista raporteista katsotaan eduksi.

Kuinka pääsen laskijaksi?

Ilmoita nimesi, yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja email ) osoitteeseen . Laita otsikoksi Laskijaksi ilmoittautuminen. Ilmoita sähköpostissa aikaisempi kokemuksesi laskennoista, mahdolliset referenssilaskennat ja / tai raportit sekä mahdollinen alan koulutus ( esim. biologian maisteri tai tohtori, luontokartoittaja ) sekä millä aikataululla ja alueella olet käytettävissä.

Kun sopivia laskentoja tulee, yhdistys ottaa yhteyttä. Laskijan valinnassa otetaan huomioidaan laskijan soveltuvuus kyseiseen laskentaan ja laskentojen jakautuminen tasaisesti eri laskijoille.

Lisätietoja antaa Jukka T. Helin, puh. 050-356 3231