HavainnotSuojeluUutiset

Vuoden linnut, nauru- ja pikkulokki

Pikkulokki. Kuva Pekka Rintamäki.

Birdlife Suomi on valinnut vuoden lajeikseen nauru- ja pikkulokin. PiLY:n vuoden lajit koordinaattorina toimii Leevi Järvenpää. Havaintoja molemmista lajeista voi laittaa Tiira-lintutietopalveluun tai suoraan Leeville sähköpostitse ( ).


Naurulokit ovat jo saapuneet sankoin joukoin ja isoja paikalliskerääntymiä on jo havaittu. Myöhäisestä keväästä huolimatta naurulokit ovat jo tulleet monille tutuille yhdyskunnille valmistelemaan pesimäkauden avausta. Pikkulokit vain aikaisimmat tiedustelijat ovat jo saapuneet. Lempäälässä havaittiin 9.-10.4. vanha vaihtopukuinen pikkulokki. Nämä muuallakin Suomessa aikaisin havaitut talvi-/vaihtopukuiset ovat oletettavasti talvehtineet hieman lähempänä kuin lähiaikoina saapuvat juhlapukuiset pikkulokit.


Nyt vain kaikki sankoin joukoin näiden lajien pariin maastoon tekemään havaintoja!

Tarekemmat laskuohjeet pesivien nauru- ja pikkulokkien laskentaan

Lisätietoa BirdLife Suomen sivuilla