LaskennatUutiset

Linja- ja pistelaskennat lähestyvät – tervetuloa mukaan!

Lintujen pesimäseurantakausi lähestyy ja nyt on viimeistään aika alkaa suunnittelemaan alkukesän linja- ja pistelaskentoja. Osallistu seurantoihin laskemalla yksi tai useampi vakiolinja tai pistereitti. Pistereitti on helpompi vaihtoehto kuin vakiolinja, mutta vakiolinjat antavat monipuolisempaa aineistoa.

Laskennat antavat vastauksia moniin lintukantojen vaihteluun liittyviin kysymyksiin. Miten viime syksyn hyvä kuusen ja pihlajan siemensato näkyy vihervarpusen, pikkukäpylinnun ja marjalintujen määrään? Jäivätkö järripeipot pesimään normaalia etelämmäksi viileän huhtikuun ja runsaslumisen talven takia? Jatkuuko pohjasirkkujen ja sinipyrstöjen runsas esiintyminen viime vuoden hyvän vuoden?

Pistereitillä tehdään 5 minuutin laskenta 20 pisteellä ja vakiolinjalla kuljetaan noin 6 km linja lintuja laskien. Pistelaskentakausi alkaa etelässä 20.5. alkaen ja linjalaskentakausi 1.6. alkaen. Pohjoisessa laskenta-ajankohta on luonnollisesti myöhäisempi.

Kirje linja- ja pistelaskennoista kiinnostuneille löytyy osoitteesta, sisältäen laskentatietoja ja tuoreita tuloksia.
https://luomus.fi/sites/default/files/files/linjapiste_palaute_2022.pdf

Lisätietoja laskennoista löydät osoitteesta
https://www.luomus.fi/fi/pesimalintujen-linja-pistelaskenta
tai lähetä rohkeasti sähköpostia osoitteeseen .

Kiitokset aktiivisuudestanne ja tervetuloa osallistumaan seurantoihin!

Kevätterveisin,

Aleksi Lehikoinen (Luomus) ja Tero Toivanen (BirdLife)