Nuorisojaoston retki Jurmon lintuasemalle (TÄYNNÄ)

08 joulu 2022  -  11 joulu 2022

Nuorisojaosto järjestää retken Jurmon lintuasemalle. Joulukuussa linturintamalla on jo melko hiljaista, mutta saaristossa voi vielä nähdä monia viivyttelijöitä. Erikoisuutena Jurmossa on alueella talvehtivat merisirrit. Edellisellä nuorisojaoston retkellä havaittiin satoja merisirrejä joista neljä rengastettiin. Yhden kyseisellä retkellä rengastetun merisirrin kanssa kävi onnekas sattuma kun se kontrolloitiin 2021 kesänä Huippuvuorilla. Myös tulevalla retkellä on mukana rengastaja joten merisirrejä päästään mahdollisesti ihmettelemään lähietäisyydeltä.

Matkaan lähdetään kimppakyydein aamulla 8.12. osallistujien kanssa myöhemmin sovittavasta paikasta Tampereen seudulta. Kulkuväline vaihtuu maksuttomaan yhteysalus M/S Balduriin Nauvon Pärnäisissä klo 13:30. Jurmossa ei ole kauppaa, joten ruokaostokset tehdään matkalla Paraisilla. Aseman läheisyydessä on kaivo josta saa juomakelpoista vettä ja asemalle tulee sähkö. Asemalle tarvitsee makuupussin/pussilakanan, tyynyliinan sekä aluslakanan. Saaristossa keliolosuhteet voivat olla kovat joten lämmintä ja vedenkestävää vaatetta on syytä ottaa mukaan. Sunnuntaina yhteysalus saapuu Pärnäisten lauttarantaan 17:30 josta lähdetään paluumatkalle ruokatauon kautta.

Pily tukee retkeä kustantamalla matkat, joten osallistujien maksettavaksi jää Jurmon asemamaksu 38€, meno ja paluumatkan ruokailut sekä Jurmoon ostettavat ruoat. 

Tietoa Jurmon lintuasemasta sekä asemamaksun maksutiedot löydät osoitteesta: https://www.tly.fi/jurmon-lintuasema/

 

Ilmoittautuminen  ja tiedustelut Niklas Paulaniemelle 044 211 1012 tai sähköpostilla

Palaa tapahtumalistaukseen