Talkoot Lokkisaaressa

Since June 2016 you need to have a valid API key enabled to display Google maps, see plugin settings

03 syys 2022

Alkaen 11:00 päättyy 16:00

osoite Saarentie 1, Lempäälä

Talkoot Lokkisaaressa lauantaina 3.9. – Tule tekemään konkreettista linnustonsuojelutyötä!
 
Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ja Lokkisaari ry järjestävät talkoot Lempäälän Ahtialanjärven Lokkisaaressa 3.9.2022. Talkoissa on tarkoitus kuljettaa niiton yhteydessä kaadettua kasvustoa saaren sisäosista saaren rannalle jatkokuljetuksia varten. Kuljetus tapahtuu kasaamalla heinää talikoilla ahkioiden päälle joiden avulla se vedetään saaren rannalle.
 
Lokkisaari on yksi koko sisämaan merkittävimpiä kahlaajien levähdysalueita joka on puhtaasti saaren hoitotöiden ansiota. Saaressa on niitetty vuodesta 2000 alkaen. Talkoisiin osallistuminen on myös oiva tilaisuus tutustua lähemmin maankuuluun lintupaikkaan ja siellä tehtäviin kunnostustöihin.
 
Lokkisaari on paikkana melko vaativa ja kumisaappaat ovat ehdoton varuste eivätkä nekään välttämättä riitä vaan on varauduttava saappaiden kastumiseen. Saaressa oleva liete upottaa paikoitellen jopa polveen asti. Mukaan on syytä varata saappaiden ja vaihtovaatteiden lisäksi omia eväitä ja juotavaa, mutta myös järjestäjät huolehtivat paikalle talkoojuotavaa sekä pientä purtavaa. Talkoovälineet löytyvät saaresta, mutta jos satut omistamaan talikon niin voit ottaa sen mukaan. Kerrothan tästä ilmoittautuessasi.
 
Talkoiden aikataulu:
11:00 Venekuljetukset saareen
11:30 Lokkisaaren ja kunnostustöiden esittelyä
12:00 Talkoot
16:00 Kuljetukset pois saaresta (jos hommia riittää ahkerimmat saavat jäädä pidempäänkin)
 
Saapuminen osoitteeseen Saarentie 1, Lempäälä. Koulun pysäköintialueelle saa pysäköidä vapaasti. Kokoontuminen lintutornilla.
 
Ilmoittautumiset ja tiedustelut tekstiviestillä numeroon 050 598 7337 – Valtteri Salonen
 
Talkoisiin hankitaan työvälineitä talkoilijoiden määrän mukaan joten toivomme että ilmoittaudut vain jos tiedät varmasti pääseväsi paikalle ja että mahdolliset peruutukset ilmoitetaan 31.8. mennessä.

Palaa tapahtumalistaukseen