Valtakunnallinen Bongaa päivä pihalla

16 touko 2021

Vietä hauska lintupäivä ihan pihalla

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi perinteinen Tornien taisto peruttiin viime keväänä. Sen sijasta järjestettiin leikkimielinen Pihojen taisto, johon sai osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtumaan osallistui yli 4 600 ihmistä lähes 3 000 pihalla. Tapahtumasta pidettiin ja siihen toivottiin jatkoa.

Palautteen perusteella pihatapahtumaa on kehitetty, ja tänä keväänä se järjestetään sunnuntaina 16.5. nimellä Bongaa päivä pihalla. Viimevuotiseen tapaan lasketaan, kuinka monta lajia kodin tai mökin pihapiiristä löytyy. Havainnointialuetta on laajennettu ympyräksi, jonka säde on 100 metriä, ja havainnointiaikaa on aamuviidestä jatkettu klo 17 saakka. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää havainnointiin, vaan jokainen voi osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla puutarhatöiden lomassa.

Bongaa päivä pihalla ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on nauttia lähiluonnosta ja viettää mukava lintupäivä lähtemättä mihinkään.

Helppo tapa selvittää 100 metrin ympyrä kotipaikan ympärillä:

1. Mene osoitteeseen GeoCalcing² (xiit.dy.fi)
2. Valitse vasemmasta ylänurkasta haluttu karttapohja, road map on normi Google kartta ja maastokartta on Maanmittauslaitoksen maastokartta
3. Valitse Circles välilehti
4. Zoomaa kartta haluttuun ympyrän keskipisteeseen, klikkaa sitä
5. Klikkaa use clicked-nappia
6. Kirjoita ylempään radius kenttään  100 ja paina measure and place nappia. -> Ympyrä 100 metrin säteellä piirretään kartalle.  Jos paikka menee vahingossa väärin, toista kohdat 4 -6.

Palaa tapahtumalistaukseen