Yölaulajaretki Ruovedellä

Since June 2016 you need to have a valid API key enabled to display Google maps, see plugin settings

17 kesä 2017

kuunnellaan yölaulajataitureita kesäyössä

Alkaen 22.00

osoite Kirkkotie 1 34600 Ruovesi

Suomen Luonnon Päivää vietetään 17.6.2016 teemalla "Rakastu kesäyöhön". Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys (PiLY) järjestää silloin Ruovedellä yölaulajaretken. Etsitään ja kuunnelleen yhdessä illan ja yön laulajia niiden löytöpaikoilla. Ennen puolta yötä tunnelmoidaan Siikakankaalla kehrääjiä kuunnellen. Oppaana toimii lintuharrastaja Ilkka Sahi.

Retkitoiveina voisi olla kaulushaikara, ruisrääkkiä, satakieli, kaunisäänisiä viitakerttusia ja tietysti kehrääjiä, joita kaikkia jo tavattiinkin kuun vaihteesen mennessä. Paremmat säät voisivat tuoda lisää kerttusia, sirkkalintuja, jopa muutakin.

Kokoonnutaan kirkon parkkipaikalle klo 22.00. Autottomille neuvotellaan kimppa muiden autoihin. Pukeutuminen ja kengät öisen sään mukaan ja eväät omien halujen mukaan. Autoilla liikutaan paikasta toiseen ja kävellään teillä ja poluilla. Kiikarista ja kamerasta voi olla iloa.

Tervetuloa kaikki kesäyön luonnosta kiinnostuneet yksin, kimpassa tai perheenä. Aurinko laskee 23.16. Rankassa sateessa tai tuulessa retkeä ei tehdä. Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Helena Korppoo, puh 05060626

Palaa tapahtumalistaukseen