Värityskirjat

Värityskirjoja on 8 erilaista, 7 linnuista ja 1 päiväperhosista. Värittäminen on mainio tapa opetella tunnistamaan lintuja. Kirjojen koko on 15 cm x 15 cm, niissä on 32 tukevaa sivua ja kestävä nidonta. Kirjat on valmistettu Suomessa, tekijänä Markku Yli-Erkkilä.

Värityskirjat ovat 5€/kpl, postikulut pakkauskoon mukaan, alkaen 5 € . Tilaukset sähköpostitse tai kotisivuilta joulupaketit – Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ry – BirdLife Pirkanmaa (pily.fi)

Lintulaudan siivekkäät esittelee 15 yleistä lintulaudoilla käyvää lajia ja kirjan kuvat myös vinkkaavat mitä kannattaa pistää tarjolle.

Lintulaudan siivekkäät 2 on jatkoa Lintulaudan siivekkäille ja esittelee 17 lajia, jotka käyvät lintulaudalla. Lajit eivät ole samoja kuin ensimmäisessä osassa.

Kopeat kuikat, soreat sorsat esittelee 32 vesilintulajia, ja helpot symbolit kertovat onko kyseeessä koko- vai puolisukeltaja ja ovatko sukupuolet keskenään samannäköiset.

Kesäntuojat esittelee keväisiä ja kesäisiä, pihoilta tuttuja lajeja västäräkistä varpushaukkaan.

Upeimmat päiväperhoset esittelee 18 Suomessa esiintyvää päiväperhoslajia. Kirja kertoo aikuisten perhosten ja toukkien suosikkikasvit, lentoajat ja talvehtimismuodot.

Rantojen linnuista löytyy 31 järvien rannoilta löytyvää lintulajia, kahlaajia, haikaroita, petoja, lokkeja, tiiroja ja pikkulintuja. QR-koodi linkkien kautta pääsee kuuntelemaan lajien ääniä.

Metsien linnuissa esitellään 25 metsien lajia, metsäkanalintuja, tikkoja, pöllöjä ja pikkulintuja. Kirjasta selviää suosiiko laji havu- vai lehtimetsiä ja talvehtiiko laji Suomessa. QR-koodilla pääsee kuuntelemaan lajin ääniä.

Peltojen ja soiden linnut esittelee 20 lintulajia pelloilta ja soilta. Kirja havainnollistaa kokoluokat ja QR-koodien kautta pääsee kuuntelemaan lajien ääntelyä. Kirja on sarjan uusin!