Suojele pala Pirkanmaata – kampanja

Suojele pala Pirkanmaata!

Pirkanmaan metsistä on suojeltu vain 2,6 prosenttia ja suoalueista vain 2,5 prosenttia. Pirkanmaalla esiintyy vielä toistaiseksi korpia, soita ja niiden reunamia suosivia lajeja, mm. pohjansirkku, kuukkeli, keltavästäräkki ja riekko. Suojelualueita on vähän ja ne ovat kansallispuistoja sekä Siikanevan soidensuojelualuetta lukuun ottamatta pieniä ja hajanaisia.

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ja Luonnonperintösäätiö käynnistävät yhteisen kampanjan, jolla on tarkoitus suojella Pohjois- tai Luoteis-Pirkanmaalta alue, jolla esiintyy Pirkanmaalla uhanalaista suo- tai metsälinnustoa. Sopiva alue voi olla suota, korpea tai niiden raja-alueita. Alueen ei tarvitse olla täysin luonnontilainen, mikäli se on mahdollista ennallistaa.

Linnut toimivat ympäristöntilan indikaattoreina, ja niiden hyvinvointi ja runsaus kertoo myös muiden eliölajien hyvinvoinnista. Siksi linnustollisesti arvokas suojelualue on arvokas myös muille eläimille sekä kasveille.

 

Kampanja käynnistettiin virallisesti 25.2.2014, jolloin aloitettiin lahjoitusten keruu sekä sopivan alueen etsintä. PiLY myös lahjoitti kampanjalle 1000 euron pesämunan suojelurahastostaan. PiLY:n valokuvausta harrastavat jäsenet ovat myös tukeneet kampanjaa lahjoittamalla kuviaan kampanjan käyttöön.

Suojele pala Pirkanmaata-kampanjan tukemiseksi on tarkoitus järjestää tukikonsertti Tampereella.

Suojele pala Pirkanmaata!-kampanjalle voit lahjoittaa Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille FI7854940950022493, viitenumero 20585.

Keräyksen etenemistä voit seurata Luonnonperintösäätiön sivuilta.


Kampanjalla on oma pohjansirkku-lahjakorttinsa, jolla voit muistaa ystävää. Lahjakortin arvolla tuetaan Suojele pala Pirkanmaata!- kampanjaa. Lahjakortteja on saatavana 5, 10, 20, 50 ja 100 euron arvoisina ja niitä on myynnissä yhdistyksen lintuilloissa, puutarhamessuilla sekä muissa tapahtumissa. Voit myös tilata omasi täältä.

Kampanja toteutetaan Luonnonperintösäätiön rahankeräysluvalla, tiedot täältä.

Kampanjan pohjansirkku lahjakortti