Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Legendaarinen Ruovesiralli – perinteinen ja kevytsarja

12 elokuun klo 4:00 - 16:00

Tänä vuonna UUTUUTENA perinteisen sarjan lisäksi tulee mukaan lyhyempi kevytsarja, jossa kilpailuaika on 8 tuntia (säännöt: perinteisen alla)!

Kerää joukkue ja tule osallistumaan legendaariseen Ruovesiralliin! Tule tutustumaan Ruoveden lintupaikkoihin ja harrastajiin. Jos alue ei ole entuudestaan tuttu, niin lintutietopalvelu Tiirasta edellisten rallipäivien ( 13.8.2022, 13.8.21, 8.8.20, ja 11.8.19 ) havaintoja katsomalla havaintopaikat käyvät tutuiksi.

Ruovesiralli on Ruovedellä jo 21 kertaa järjestetty linturalli, joka siirtyi viime vuonna Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen isännöimäksi kaikille avoimeksi ralliksi. Kisassa selvitetään Ruoveden loppukesän linnustoa ja kisan aikana tehdyt havainnot pyydetään kirjaamaan Tiiraan.

Rallin tavoitteena on nähdä kilpailuaikana mahdollisimman monta lintulajia Ruoveden kunnan alueella. Kisan aloitus on aamulla kello 04 – 05:n välillä, ja kisa päättyy kello 16. Kilpailuajan päätyttyä kokoonnumme purkutilaisuuteen myöhemmin vahvistettavaan paikkaan. Rallin järjestää Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys.

 

SÄÄNNÖT (perinteinen sarja):

Kilpailuaika: Aloitus kello 04:00 – 05:00 välillä, lopetus 16:00.

Purkutilaisuus: Avoin.

Kilpailualue: Ruoveden kunta.

Joukkueen koko: 2 – 4 henkeä.

Osallistumismaksu: 5 €/hlö. Joukkueen osallistumismaksut maksetaan yhdistyksen tilille IBAN: FI05 1146 3001 0229 84   4.8.2023 mennessä. Viestiksi joukkueen nimi.

Liikkumismuoto: Avoin sarjassa vapaa ( yksi kulkuneuvo / joukkue ), ekosarjassa ilman moottoroituja ajoneuvoja ( poltto- tai sähkömoottorit ).

Hyväksytty laji: joukkueesta 2/3-osaa on tunnistanut linnun.

Rallissa noudatetaan BirdLifen yleisiä pinnarallisääntöjä: https://www.birdlife.fi/wp-content/uploads/2016/03/pinnaralliohje.pdf , tiivistettynä:

  • Atrapit ovat kiellettyjä, matkia saa.
  • Lakeja ja liikennemerkkejä on noudatettava ( pihoihin ei saa mennä, ajokieltomerkkejä on noudatettava ).
  • Lintujen häiritseminen on kielletty.
  • Alueelta, minne kaikilla ei ole pääsyä, ei saa laskea lajeja.

Kerää joukkue ja ilmoittaudu kisaan 4.8.2023 mennessä. Tapahtumaan on 5 € / henkilö osallistumismaksu.

Ilmoittaudu kisaan sähköpostitse: .

 

SÄÄNNÖT (kevytsarja):

Kilpailuaika: Aloitus on kello 06.00 – 08.00 välillä vapaavalintaisesti, lopetus on aloituksesta 8 tunnin päästä, viimeistään siis kello 16.
Esimerkki: Joukkue aloittaa kello 7:30, niin lopetus on kello 15.30.
Purkutilaisuus: On yhteinen perinteisen sarjan kanssa.
Kerro ilmoittautuessasi: Joukkueesi nimi, osallistujat ja se, kumpaan sarjaan joukkue aikoo osallistua. Huomaa, että sarjaa ei voi rallin aikana vaihtaa!
Muut säännöt: Kts. perinteinen sarja!

Tapahtumapaikka

Ruovesi
Kirkkotie 1
Ruovesi, Suomi
+ Google Map