Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sääksikuvauskurssi 2 Kangasalan Pohtiolammella

24 elokuun klo 14:00 - 25 elokuun klo 18:30

Kurssi pidetään Kangasalan Pohtiolammen Sääksikeskuksessa. Peruskurssilla opetellaan lintukuvausta kuvauskojuista käsin omilla kameroilla. Teoriaosuudessa käydään läpi kameroiden ja optiikoiden ominaisuuksia ja asetuksia. Konkarikuvaajilta saa kuvausvinkkejä hyvien lintukuvien saamiseksi. Kuvauskojuihin tutustutaan ennen kuvausjaksojen alkua, jonka jälkeen sääksikuvaukset alkavat pikku ryhmissä eri kojuilla. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiemmille kursseille osallistumista. Alueella on mahdollista kuvata ja tarkkailla muitakin lintuja sääksien lisäksi.

Jouko Alhainen kertoo mielenkiintoisia tarinoita Pohtiolammen linnuista ja lintukuvauksen eettisistä periaatteista. Pääsemme myös tutustumaan lintujen rengastukseen kosteikkotornin vieressä. Kurssin asiantuntijoina ja ryhmissä mukana ovat Ville Wallgren, Kyösti Sorsa, Juha Mäkelä ja Tapani Piippo. Kurssin järjestäjänä toimii Taigabird Oy ja Sääksisäätiö ja yhteistyökumppanina Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys.

Pohtiolammen kahviosta saa mm. lohikeittoa, lohipyttipannua ja lohisalaattia, yms. omakustanteisesti. Munkkikahvit/tee sisältyvät kurssimaksuun kumpanakin päivänä. Ensimmäisen päivän päätteeksi iltanuotiolla on mahdollisuus makkaranpaistoon ja tarinointiin päivän parhaista hetkistä ja otoksista. Pohtiolammella on muutama majoituspaikka hintaan 50e/hlö 2h huoneissa ja asuntoautolla ja asuntovaunulla majoituksen hinta 10e/vrk.

Kurssimaksu 100e on maksettava 1.8.2023 mennessä. Peruuttaminen 10.8.2023 mennessä veloituksetta. Sen jälkeen ei ole peruutusoikeutta. Ilmoittautuminen, lisäinfot ja kurssiohjelma sähköpostilla: . Paikkoja kurssille on 16, ilmoittaudu ajoissa. Lämpimästi tervetuloa!

Tiedot

Alkaa:
24 elokuun klo 14:00
Loppuu:
25 elokuun klo 18:30
Tapahtumaluokka:

Järjestäjät

Taigabird Oy / Sääksisäätiö
Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry

Tapahtumapaikka

Pohtiolampi
Pohtiolammentie 64
Kangasala, Suomi
+ Google Map