Kutsu Pirkanmaan ensimmäiseen 2000-luvun kesäralliin

Pirkanmaalla ei ole järjestetty aikoihin yleisölle avoimia ralleja, ja koronan aiheuttama tapahtumakato sai kokeilemaan uutta. Jos ralli saa suosiota, se jää ohjelmaan kiertävänä kesärallina. Niille, joille rallit eivät ole entuudestaan tuttuja, niin linturalli on tapahtuma, jossa kilpaillaan joukkueina,  tavoitteena on nähdä rallin aikana ennaltamäärätyllä alueella mahdollisimman monta eri lintulajia.  Osallistu sinäkin  ja haasta kaveritkin mukaan kesäralliin!

Nokikana
Nokikana. Kuva Reijo Lähteenmäki

Nimensä mukaan Pirkanmaan kesäralli järjestetään keskikesällä, tänä vuonna 3.7.2021. Alueeksi valitaan 1- 3 vierekkäistä kuntaa kerrallaan ja kunnat vaihtelevat eri vuosina.  2021 rallialueena toimivat Punkalaidun, Urjala ja Vesilahti.  Joukkuekoko on 2 -5 henkeä. Rallissa on 2 sarjaa, perinteinen ja eko. Ekosarjassa liikutaan kävellen tai polkupyörällä ( ei sähkö ) tai muuten ilman moottoroituja kulkuneuvoja. Ralliaika on 10 tuntia, ja aloitusaika 04.00 kolmen tunnin liukumalla. Liukuma tarkoittaa, että rallin voi aloittaa koska tahansa kello 04 – 07 välillä, ja lopetus tapahtuu 10 tunnin päästä aloitusajasta. Aamuneljältä aloittanut joukkue siis lopettaa kello 14 ja seitsemältä aloittanut kello 17. Rallin purku-  eli tulostenjulkistamistilaisuus järjestetään etänä sunnuntaina 4.7.

Säännöt:

  1. Joukkueen koko on 2 -5 henkeä. Jotta havainto lasketaan rallilajiksi, 2/3 joukkueesta on tunnistettava laji. Eli 2 hengen joukkueessa kaikkien jäsenten, 3 hengen joukkueessa kahden jäsenen, neljän ja viiden hengen joukkueissa kolmen jäsenen.
  2. Kisa-alue on Punkalaitumen, Urjalan ja Vesilahden kunnan alue. Havaintohetkellä havainnoitsijoden on oltava ko. kuntien alueella.
  3. Liikkuminen ekosarjassa tapahtuu ilman moottoriavusteisia kulkuneuvoja. Perinteisessä sarjassa kulkumuoto on vapaa.
  4. Rallissa on noudatettava lakeja, liikennesääntöjä ja jokamiehenoikeuksia. Pihoihin ei pidä mennä eikä kiikaroida ilman lupaa, ajokieltoja on noudatettava. Alueet, joihin ei ole yleistä pääsyä, on poissuljettu rallista ( esim. sotilasalueet, suljetut tehdasalueet, muut kulkuluvan vaativat alueet ).
  5. Ralliin hyväksytään poissulkevat sp. lajit, esim. käpylintulaji, jos muita käpylintulajeja ei ole havaittu. Tarhattuja tai vangittuja lajeja ei hyväksytä.
  6. Pesältä bongaus niin, että lintu häiriintyy ihmisistä. on kielletty. Esim. pesäpuun tai pönttöjen koputtelu tai pesien läheisyydessä päivystäminen on kielletty. Petolintujen pesiä saa havainnoida vain tieltä, tai saaressa olevia pesiä mantereen rannalta. Pesältä pakenevaa lintuvaa lintua ei lasketa lajiksi rallissa.
  7. Atrappien, valonheitinten ja pillien käyttö on kielletty. Myös apulaisten käyttö ja lintujen pyydystäminen on kielletty.
  8. Tiedonvälitys: Yhdistyksen Telegram-ryhmä ja tiedotuskanava, Bongariliiton lintutiedotus ja Tiira.fi ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä rallissa. Tiira.fi yhdistyskäyttäjät eivät saa hyödyntää salattuja havaintoja rallissa.
  9.  Havaintolomake palautetaan rallipäivänä kello 20 mennessä osoitteeseen

Ilmoittautuminen:

Voit ilmoittautua joko tällä lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen . Ilmoita joukkueen nimi, osallistujat ja yhteyshenkilön sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Ilmoittautuneet joukkueet ( Joukkueen nimi ja osallistujat )

 

Lajilistat:

 

Havaintolomake:

 

 

Tulokset: