Ruoveden linturalli 13.8.

Kerää joukkue ja tule osallistumaan legendaariseen Ruovesiralliin! Tule tutustumaan Ruoveden lintupaikkoihin ja harrastajiin! Jos alue ei ole entuudestaan tuttu, niin lintutietopalvelu Tiirasta edellisten rallipäivien ( 13.8.21, 8.8.20, ja 11.8.19 ) havaintoja katsomalla havaintopaikat käyvät tutuiksi.

Ruovesiralli on Ruovedellä jo 20 kertaa järjestetty kutsuralli, joka siirtyy ensimmäistä kertaa Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen isännöimäksi kaikille avoimeksi ralliksi. Ralliin tulee myös erillinen ekosarja, jossa liikutaan ilman moottorikäyttöisiä kulkuneuvoja.

Kisassa selvitetään Ruoveden loppukesän linnustoa ja kisan aikana tehdyt havainnot pyydetään kirjaamaan Tiiraan.

Rallin tavoitteena on nähdä kilpailuaikana mahdollisimman monta lintulajia Ruoveden kunnan alueella. Kisan aloitus on aamulla kello 04 – 05:n välillä, ja kisa päättyy kello 16.

Kilpailuajan päätyttyä kokoonnumme purkutilaisuuteen myöhemmin vahvistettavaan paikkaan.

Rallin järjestää Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys ja paikallisyhteyshenkilönä toimii Pentti Leppänen.

Säännöt:

Kilpailuaika: Aloitus kello 04:00 – 05:00 välillä, lopetus 16:00

Purkutilaisuus: Muroleen kylätalo, Muroleen kanavantie 84. Alkaen kello 16.30, paikalla kahvitarjoilu.

Kilpailualue: Ruoveden kunta

Joukkueen koko: 2 – 4 henkeä

Osallistumismaksu 5 €/hlö. Joukkueen osallistumaksut maksetaan yhdistyksen tilille IBAN: FI05 1146 3001 0229 84 10.8.2022 mennessä. Viestiksi joukkueen nimi.

Liikkumismuoto: avoin sarjassa vapaa ( yksi kulkuneuvo / joukkue ), ekosarjassa ilman moottoroituja ajoneuvoja ( poltto- tai sähkömoottorit )

Hyväksytty laji: joukkueesta 2/3-osaa on tunnistanut linnun.

Rallissa noudatetaan BirdLifen yleisiä pinnarallisääntöjä: https://www.birdlife.fi/wp-content/uploads/2016/03/pinnaralliohje.pdf , tiivistettynä:

  • Atrapit ovat kiellettyjä, matkia saa
  • Lakeja ja liikennemerkkejä on noudatettava ( pihoihin ei saa mennä, ajokieltomerkkejä on noudatettava )
  • Lintujen häiritseminen on kielletty
  • Alueelta, minne kaikilla ei ole pääsyä, ei saa laskea lajeja

Ekosarja: ekosarjassa liikutaan aloitus- ja lopetuspisteen ( vapaavalintaisia) väliset matkat lihasvoimin. Sähköavusteiset kulkuneuvot eivät ole sallittuja ekosarjassa. Siirtyminen aloituspisteeseen ja lopetuspisteestä purkupaikalle voidaan tehdä moottoriajoneuvolla.

Kerää joukkue ja ilmoittaudu kisaan täältä. Tapahtumaan on 5 € / henkilö osallistumismaksu, jolla tuetaan Muroleen nuorisoseuraa.

Jos haluat kutsun automaattisesti Ruoveden linturalliin, ilmoittaudu rallin omalle sähköpostilistalle tällä lomakkeella. Listan osoitteita ei käytetä muuhun tiedottamiseen eikä luovuteta 3. osapuolille.