Tiedottaminen

Urpiainen, Esko LaaksoTilhi, kuvaaja Reijo LähteenmäkiKuusitiainen, Juha Nousiainen

PILY tiedottaa toiminnastaan kotisivuilla, sähköpostiin tulevalla jäsentiedotteella, Lintuviesti-lehdessä, Birdlife-lehden yhdistyspalstalla ja yhdistyksen Facebook-sivulla. Sääntömääräisten kevät- ja syyskokouksien kokouskutsut julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla ja Lintuviesti-lehdessä. Yleisötilaisuuksista, kuten lintukävelyistä, pyritään ilmoittamaan myös paikallisissa sanomalehdissä ja radioissa.

Pirkanmaan lintuhavaintojen tiedotuskanavaan voi liittyä Telegram sovelluksessa. Liittymään pääset linkistä https://telegram.me/pilyinfo Lintuhavainnon yhteydessä voidaan antaa havainnointiohjeita, muista noudattaa niitä. Tiedotuskanavalla voidaan myös tiedottaa muista yhdistysasioista.

1)  Pily lintukeskustelu- Telegram ryhmään voi liittyä ja kuulua PiLY:n jäsen. Ryhmään voi ilmoittaa Pirkanmaan lintuhavaintoja ja keskustella niistä. Ryhmässä ilmoitetut mielenkiintoiset havainnot välitetään myös tiedotuskanavalle.

 a) Ryhmään liittyminen älypuhelimella tai tabletilla. Asenna Telegram-sovellus sovelluskaupasta ja rekisteröidy sovelluksen ohjeiden mukaan.

 b) Nettiselaimella tavallisella tietokoneella. Rekisteröidy Telegramiin osoitteessa https://web.telegram.org. Tarvitset rekisteröityessäsi kännykän, johon saat                 tekstiviestitse vahvistuskoodin

2) Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi osoitteeseen

3) Saat Telegramissa ilmoituksen kun sinut on liitetty ryhmään

Pilyllä on myös keskustelufoorumi. Foorumi aukeaa osoitteessa http://www.arkisto-pily.fi/foorumi/. Keskustelufoorumilla on yhdistyksen toimintaa ja tapahtumia koskevat tiedotusosastot sekä valmiit aihealueet lintuharrastuksesta käytäville keskusteluille. Foorumilta löytyy myös osto- ja myyntipalsta lintuharrastustarvikkeille. Linkki rekisteröitymiseen löytyy sivun oikeasta yläkulmasta.

Pily on iso yhdistys, jonka jäsenillä on varmasti oman harrastuneisuuden (valokuvaus, bongaus, tietty alue jne.) ympärille spontaanisti syntyneitä omia tiedotusryhmiä. Kun liikut ahkerasti uutena harrastajana lintupaikoilla, rohkaistu kysymään muilta mahdollisista ryhmistä ja kysy voitko liittyä mukaan.