Telegram-ryhmät ja tiedotuskanava

Tiedotuskanava, Pilytiedotus

Yhdistyksellä on kaikille avoin Pirkanmaan lintuhavaintojen tiedotuskanava, sille voi liittyä jos puhelimeen on asennettu Telegram-pikaviestisovellus. Liittymään pääset linkistä   https://telegram.me/pilyinfo

Tiedotuskanavaa ei voi käyttää keskusteluun. Tiedotuskanavalle välitetyn havainnoin yhteydessä voidaan antaa havainointiohjeita, näitä on noudatettava. Tiedotuskanavalla voidaan myös tiedottaa muista yhdistysasioista.

Pikaviestiryhmä jäsenille, Pily lintukeskustelu

Ryhmään voi ilmoittaa Pirkanmaan lintuhavaintoja ja keskustella niistä. Ryhmässä ilmoitetut mielenkiintoiset havainnot välitetään myös tiedotuskanavalle, jonka jäsenmäärää ei ole rajoitettu.

Ryhmään voi liittyä ja kuulua PiLY:n jäsen. Tiedotuskanavalle voi liittyä jokainen, joka haluaa saada tietoa Pirkanmaan lintuhavainnoista. Ryhmästä ja tiedotuskanavalta voidaan erottaa asiattoman käyttäymisen tai annettujen havainnointiohjeiden noudattamisen laiminlyönnin vuoksi.

Ryhmä toimii ilmaisen Telegram-pikaviestisovelluksen avulla, jota voi käyttää älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella tai tavallisella nettiselaimella. (Telegram toimii kuten Whatsapp, mutta sen yksityisyydensuoja on parempi ja se on joissain asioissa monipuolisempi.)

Viestit toimivat kuten tekstiviestit: ne kulkevat kaikille jäsenille saman tien ja ilmoittavat äänimerkillä saapumisestaan puhelimeen. Viestit eivät maksa mitään, sillä ne kulkevat netin kautta. Älypuhelimen datayhteyden on kuitenkin oltava päällä, jotta viestit kulkevat. Tekstin lisäksi Telegramissa voi välittää myös kuvia ja ääniä. Ryhmä ei ole sähköpostilista, eikä viestejä voi tilata sähköpostiosoitteeseen.

 

Ryhmään liittyminen

Älypuhelimella tai tabletilla

  1. Asenna Telegram-sovellus, joka löytyy puhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta tai tältä listalta
  2. Rekisteröidy sovelluksen ohjeiden mukaan.
  3. Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi osoitteeseen
  4. Saat Telegramissa ilmoituksen kun sinut on liitetty ryhmään

Nettiselaimella tavallisella tietokoneella

  1. Rekisteröidy Telegramiin osoitteessa https://web.telegram.org Tarvitset rekisteröityessäsi kännykän, johon saat tekstiviestitse vahvistuskoodin
  2. Lähetä nimesi ja puhelinnumerosi osoitteeseen
  3. Saat Telegramissa ilmoituksen kun sinut on liitetty ryhmään