Liity jäseneksi

Liittymislomakkeelle tästä

Pirkanmaan lintutieteellinen yhdistys tarjoaa jokaiselle jotakin: Olit sitten kiinnostunut linnuista muuten vaan, luonnonsuojelusta, lintukuvauksesta, järjestötoiminnasta, linturetkistä, rengastuksesta, laskennoista, lintujen tutkimuksesta tai retkiseurasta, PiLY on sinun yhdistyksesi! Voit osallistua toimintaan aktiivisesti tai seurata vain tapahtumia mukana, mutta olet aina tervetullut!

Metsähanhet, kuva©Jari Seppälä
Nyt joukolla liittymään! Metsähanhet, kuva©Jari Seppälä
Mitä sitten teemme?

Järjestämme vuosittain noin 30 – 40 erilaista tapahtumaa, pääasiassa lyhyitä päiväretkiä paikallisiin kohteisiin, mutta myös pidempiä retkiä aina ulkomaita myöden. Tietysti myös lintuillat ja erilaiset kurssit kuuluvat ohjelmistoon. Osallistumme myös erilaisille messuille ja markkinoille.

Nuorisojaostomme tarjoaa toimintaa alle 26-vuotiaille lintuharrastajille.

Toimimme resurssien puitteissa linnuston ja luonnonsuojelun ottamalla kantaa kaavoitukseen ja tarvittaessa valitamme niistä yksin tai yhdessä muiden ympäristöjärjestöjen kanssa. Edistämme linnustonsuojelua myös kampanjoimalla suojelualueiden puolesta ja rahoitamme erilaisia projekteja suojelurahastostamme.

Seuraamme lintulajien levinnäisyyttä ja kantoja Pirkanmaalla tekemällä yhteenvetoja Tiiraan ilmoitetuista havainnoista, tekemällä lintulaskentoja tietyille alueilla ja järjestämällä erilaisia seurantakampanjoita. Tietysti osallistumme myös Luonnontieteellisen keskusmuseon linnustoseurantoihin. Arkistomme kattaa lintuhavaintoja ja -lehtiä pitkälle 1900-luvun alkupuolelle.

Tarjoamme jäsenistöllemme lintutietoutta Lintuviestin muodossa, ja lisäksi pidämme yllä facebook-sivustoa, kuva-arkisto Galleriaa ja vanhojen Lintuviestien arkistoa.

Suokukot, kuva©Christian Geiger
Tule mukaan porukkaan! Suokukot, kuva©Christian Geiger
Jäsenedut

Liittymällä PiLYn jäseneksi saat yllä mainitun oppaan lisäksi monia jäsenetuja:

 • Voit osallistua kaikille yhdistyksen retkille jäsenhintaan. Nuorisojäsenet pääsevät kiertoajelutyyppisille bussiretkille ilmaiseksi.
 • Saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän PiLYn oman, valtakunnallisestikin kehutun Lintuviesti-lehden.
 • Telegram-keskustelu kanava jäsenille.
 • Voit halutessasi julkaista lintukuviasi kuva-arkisto Galleriassa.
 • Saat neljä kertaa vuodessa BirdLifen BirdLife-lehden.
 • Voit tilata BirdLife Suomen Linnut-lehden jäsenhintaan.
 • Saat laajemmat käyttöoikeudet BirdLifen Tiira-lintutietopalveluun.
 • Saat BirdLifelta liittymislahjana lintuharrastukseen perehdyttävän Rissa kiikarissa -lintuharrastusoppaan.
 • Tuet linnustonsuojelua meillä ja maailmalla, PiLYn ja BirdLifen kautta.
Jäsenmaksu

Jäsenmaksut vuonna 2022 ovat:

 • Varsinainen jäsen 30 euroa / vuosi
 • Nuorisojäsen 10 euroa (alle 20-vuotiaat) / vuosi
 • Perhejäsen 5 euroa (ei sisällä Lintuviesti-lehteä) / vuosi
 • Kannattajajäsen 60 euroa / vuosi
 • Ainaisjäsen 450 euroa ( kertamaksu, ei muita maksuja )

Jäsenmaksun suuruus päätetään vuosittain yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa, joka perinteisesti pidetään marraskuun lopussa. Jäsenmaksusta kertyvät varat käytetään mm. suojelu- ja tutkimustoiminnan ylläpitämiseen, retkien järjestämiseen ja Lintuviesti-jäsenlehden painattamiseen.

Liittyminen

BirdLife Suomi hoitaa PiLY:n jäsenrekisteriä, ja helpoiten liityt PiLY:yn BirdLifen lomakkeella! Anna yhteystietosi ja valitse jäsenyhdistys-pudotusvalikosta Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry. Huomaa, että voit antaa PiLYn jäsenyyden myös lahjaksi! Voit liittyä myös soittamalla BirdLife Suomen toimistolle 09 4135 3300 (ark. klo 10–15).

Liityttyäsi saat uuden jäsenen postia lähiaikoina.

Osoitteenmuutokset

Osoitteenmuutokset ilmoitetaan BirdLifen sivujen kautta. Samalla hoituvat osoitteenmuutokset myös BirdLife-, Linnut– ja Ornis Fennica -lehdille sekä Linnut-vuosikirjalle.