Nokian Lintukoulu

sinisorsapari_avknuutilan-lintutorni_2010_avk

Kuva1: Sinisorsat Kylmänojalla tarvitsevat talvella ruokaa. (Anne Viitalaakso)
Kuva2: Nokian ainoa lintutorni sijaitsee Siuron Knuutilassa (Anne Viitalaakso)

Nokian Lintukoulu on Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen ja Nokian luonto ry:n yhteinen, vapaamuotoinen lintukerho. Nokian Lintukoulu tarjoaa kaikille avointa ja maksutonta toimintaa.

Vuoden 2003 alussa perustettu Nokian Lintukoulu on Pirkka Lappalaisen ja Anne Viitalaakson ideoimana suunnattua harrastustoimintaa koko perheelle. Toiminta sisältää retkien lisäksi lintuvalokuvailtoja, pönttötalkoita, lintulaskentoja, rengastuksia ja muita tapahtumia linnuista ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Nokian Lintukoulun tarkoituksena on myös etsiä keinoja lintujen suojeluun. Toivottavaa olisi saada Nokialle uusi lintutorni.

Lintukoulun ohjaajina ovat toimineet: Pirkka Lappalainen, Anne Viitalaakso, Tarja Riihitupa, Kaija Helle ja Jarmo Koivisto. Lisäksi useat nokialaiset lintuharrastajat ovat ohjanneet tapahtumia ja retkiä ja monet luontokuvaajat ovat olleet esittelemässä upeita luontokuvia. Kuvaillat pidetään Kerholassa (Souranderinkatu 13).

Tapahtumista tiedotetaan PiLY:n ja Nokian luonto ry:n sivuilla. Lisäksi tapahtumista tiedotetaan Nokian Uutisten ym. paikallislehtien menoinfossa sekä Tiira- ja Luonnonsuojelija -lehdissä.

Kysy tarkemmin Anne Viitalaakso, p. 045 888 3720 tai
tai Nokian luonto ry ( www.sll.fi/pirkanmaa/paikallisyhdistykset/nokian-luonto/nokian-lintukoulu)

kaakkuri5_reijo-lahteenmaki

Kuva: Reijo Lähteenmäki, Kaakkuri